• PADI sidemount diver

Beschrijving

Het is geen vereiste om duikflessen op je rug te dragen als je de onderwaterwereld gaat verkennen. Veel duikers hebben het gemak en plezier ondervonden van duiken met flessen aan hun zij in plaats van op de rug. Sidemountduiken geeft je flexibiliteit en mogelijkheden om je te stroomlijnen. Daarnaast hoef je niet met zware flessen op je rug te zeulen – ga gewoon het water in, klik ze vast en ga er vandoor. Klinkt dit interessant? Schrijf je dan in voor de PADI Sidemount Diver Specialty-cursus.

Als je een PADI Open Water Diver bent van minimaal 15 jaar oud dan mag je deelnemen aan de PADI Sidemount Diver-cursus.

Los van dat je meer komt te weten over de vele voordelen van duiken met een sidemountconfiguratie leer je tijdens een beschutwaterduik en drie buitenwaterduiken om:

  • Een sidemountduikuitrusting op de juiste manier op te bouwen en te configureren.
  • Je gewichtsysteem en je sidemountuitrusting zodanig af te trimmen dat je perfect in het water bent uitgebalanceerd.
  • De gasvoorziening te managen door als gepland, als je twee flessen bij je hebt, te wisselen van tweede trap.
  • Correct tijdens de sidemountduik te reageren op potentiële problemen.

Krijg vrijstelling! De eerste duik van deze PADI Specialty Diver-cursus levert mogelijk vrijstelling op voor deze Adventure-duik van je Advanced Open Water Diver-cursus – vraag je instructeur hoe dit in zijn werk gaat.

Duikuitrusting

Je zult gebruik maken van je eigen masker, vinnen, snorkel en duikpak. Je PADI Instructor of de medewerkers van het duikcentrum zullen je informeren over de sidemountuitrusting die je nodig hebt, waar onder een trimvest en een harnassysteem dat geconfigureerd is voor sidemountduiken en bijbehorende duikflessen, elk met een eigen ademautomaat en manometer.

Chat openen
Hulp Nodig?
Hallo 👋
Kunnen wij u helpen?