Om prettig te duiken moet je op je materiaal kunnen vertrouwen. Laat daarom alle apparatuur regelmatig onderhouden. De vuistregel is eenmaal per jaar of eerder na 100 duiken. Onderhoud van duikapparatuur is secuur werk. Wij hebben hiervoor de juiste opleiding, ervaring, onderdelen en gereedschap.

Onderhoud ademautomaten
Bij het servicen van een automatenset halen we alles uit elkaar om de onderdelen ultrasoon te reinigen. We vervangen de O-ringen en de andere voorgeschreven onderdelen. Na het afstellen controleren we de automaat op lekkage. Als je eraan twijfelt of een onderhoudsbeurt nodig is, laat ons dan een Kleine Beurt doen. Aan de hand van deze checklist sporen we de meest voorkomende gebreken op. Ook stellen we de automaat af. Als het nodig is zullen we je adviseren om een complete onderhoudsbeurt te laten doen. Als je die door ons laat uitvoeren brengen we de kleine beurt niet in rekening.

Onderhoud duikflessen
Bij een jaarlijkse Visuele Inspectie halen we de kraan eraf en controleren we de binnenkant van de fles op roestvorming, vocht en andere vervuiling. Ook bekijken we de buitenkant op roestvorming, met name onder de flesvoet. We raden je aan om ook de kraan te laten servicen. Bij onregelmatigheden zullen we je adviseren om een Hydrostatische Keuring te laten doen. Deze test is in Nederland verplicht om de vijf jaar. De keurdatum vind je op de hals van de fles.

Onderhoud trimvesten
Bij trimvesten maken we de inflator & ventielen schoon en vervangen we de nodige onderdelen. Verder controleren we het vest op lekkage en slijtage aan de sluitingen. We raden je aan om zelf de binnenkant van het vest te behandelen met BC-life om de levensduur te verlengen.  drukbestendigheid, roest en vervuiling.

Onderhoud duikcomputers & horloges
Een batterijwissel voor een Suunto computer en een aantal horloges kunnen we doen. Daarbij doen we zonodig ook een druktest.

Onderhoud duikpakken
Reparaties aan pakken zoals seals vervangen, stukken innemen en naden plakken laten we doen door een atelier dat hierin gespecialiseerd is. Behandel kleine beschadigingen zelf met Aquasure om grotere scheuren te voorkomen. Als je een droogpak hebt, denk er dan aan om de ventielen te laten servicen en wees zuinig op je rits met de juiste wax. Het schoonmaken van pakken kan je makkelijk zelf doen met Wetsuit Shampoo.Andere typen sturen we voor je op naar de leverancier.

keuren flessen

Voor het keuren van uw fles kunt u ook bij ons terecht.

De duikflessen moeten in Nederland jaarlijks inwendig geïnspecteerd worden en iedere 5 jaar een hydrostatische keuring ondergaan. Dit kunnen wij voor u verzorgen.

Iedere woensdag worden de flessen opgehaald en de week erna worden ze weer voorzien van nieuwe keuring teruggebracht.

Indien gewenst kunt u een leenfles meekrijgen zodat u geen duik hoeft te missen.

 

Chat openen
Hulp Nodig?
Hallo 👋
Kunnen wij u helpen?